Brexit transforma Irlanda

Nota en Idioma Catalán

Les relacions entre Londres i Dublín - El Brexit transforma Irlanda
Dublín és la destinació favorita dels bancs i empreses financeres de la City

Dublín està desenvolupant un nou barri d'oficines de luxe i d'habitatges en les Docklands

Per a Irlanda, el Brexit és alhora una oportunitat excel·lent i un problema gravíssim. Oportunitat perquè es convertirà en l'únic membre de parla anglesa de la Unió Europea, pont natural amb un Regne Unit exiliat motu proprio i destinació favorita de bancs i empreses que decideixen marxar d'Anglaterra. Problema, perquè pot significar el retorn d'una frontera dura amb l'Ulster, amb les inevitables repercussions per al comerç i la potencial amenaça que significaria per al procés de pau.
Per als qui prefereixen veure el got mig ple que mig buit, la perspectiva del Brexit ha contribuït que l'economia irlandesa tingui l'índex més gran de creixement de tota la UE. Alguns dels problemes estructurals de la crisi financera continuen presents, i els pisos han perdut un 30% del valor. Però l'increment del PIB va ser d'un 5,2% l'any passat, d'un extraordinari 26% l'anterior, i d'un 8,5% el 2014, amb diferència els millors percentatges de tot Europa.
La competència d'altres ciutats per donar empara a les empreses del sector financer que abandonin la City per culpa del Brexit és important (sobretot per part de Frankfurt, Luxemburg i París), però el degoteig de llocs de treball que desapareixen de Londres per traslladar-se a Dublín és constant des de fa mesos, i s'accelera conforme passa el temps i les negociacions entre el Govern britànic i Brussel·les no avancen. 

https://acceso360.acceso.com/colegiadvocats/es-ES/?mod=TrackingPressViewer&task=default&external=1&companyNewsId=443899076&newsDate=1502920800&sig=c8412463c1808089fc678c72e5d6e52c5c2e10434cd93ea9b6380ba52c8dfdd9

Comentarios

Entradas populares de este blog

Not today

Stepping forward

La emigración a Reino Unido registra una caída anual récord tras el Brexit